понеділок, 1 квітня 2019 р.

В Олександрівці з робочим візитом побував голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко



Свій візит до Олександрівки Сергій Кузьменко розпочав з ознайомлення з роботою ресурсної кімнати із здобування освіти інклюзивної форми навчання Олександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 КЗ “Олександрівське НВО №1”. Голова райдержадміністрації Ольга Борота розповіла очільнику області, що ресурсна кімната розпочала свою роботу на початку 2018-2019 навчального року. У ресурсній кімнаті функціонує три зони: навчальна, ігрова та соціально-побутова.

На облаштування ресурсної кімнати були задіяні кошти у сумі 891 тис. грн. З них – на ремонт та облаштування 513 тис. грн. з місцевого бюджету. За рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів та за сприяння народного депутата України Олеся Довгого (325 тис. грн.) було придбано інтерактивне обладнання та меблі. На суму 53 тис. грн. коштів державної субвенції на розвиток інклюзивної освіти придбано розвивальні ігри.

Сергій Кузьменко ознайомився з організацією роботи з особливими дітьми у ресурсній кімнаті та відвідав корекційно-розвиткові заняття, де діти з особливими освітніми потребами мають змогу краще засвоювати навчальний матеріал за допомогою команди психолого-педагогічного супроводу.

Показником зрілості суспільства є наше ставлення до людей з особливими потребами, у першу чергу – до таких дітей. Приємно, що ініціатива дружини Президента Марини Порошенко щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів на Кіровоградщині успішно реалізовується. В Олександрівському районі ми маємо гарний приклад такої роботи, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Такі центри перш за все створено для надання освітніх послуг і соціалізації дітей з особливими потребами. Дуже важливо вчасно зробити корекцію таким дітям і повернути їх у звичайні класи, щоб вони в майбутньому мали змогу самостійно будувати своє доросле життя. Ми і надалі будемо проводити роботу зі створення в області таких центрів”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Протокол №2 засідання ФОП фізико-математичного циклу КЗ «Олександрівське ліцей №1»

  Протокол №2 засідання ФОП фізико-математичного циклу КЗ «Олександрівське ліцей №1» Присутні – 14 о...