понеділок, 6 травня 2024 р.

 

Довідка про проведення тижня інклюзивного навчання В КЗ «Олександрівський ліцей №1»

Відповідно до плану роботи КЗ «Олександрівський ліцей  №1» з 04.12 по 08.12.2023 року проведено Тиждень інклюзивного навчання, який проходив під гаслом «Моя школа відкрита для всіх».

Метою тижня було показати  командний підхід та спільну роботу вчителів, асистентів вчителів, психологічної служби щодо створення умов для повноцінного навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їх індивідуальних здібностей, інтересів, творчих нахилів.

Кожен день розпочинався із ранкової зустрічі з рухливими іграми для позитивного емоційного налаштування здобувачів освіти  інклюзивної  форми навчання.

Протягом тижня було створено інформаційні куточки для батьків та школярів «Особливості інклюзивного навчання», профілактичні бесіди «Толерантність», «Неповноспроможнісь: причини а наслідки»; анкетування серед педагогічних працівників «Як я сприймаю «особливих» дітей?». Класні керівники провели години спілкування «Всі ми рівні –всі ми різні».

Відбулось засідання команди психолого-педагогічного супроводу на тему:  «Умови навчання в інклюзивному класі та результати роботи з дітьми ООП в умовах воєнного  стану», на якому асистенти вчителів  ділилися досвідом  роботи з учнями  та ознайомлювались з  новими методиками викладання. Практичний психолог надала рекомендації щодо вікових та психоемоційних змін в особистості дітей під час воєнного стану провела тренінг для педагогічних працівників на тему: «Всі  діти мають рівні права».

Наприкінці тижня відбувся круглий стіл «Інклюзія: «за» і «проти» разом з батьками та дітьми з особливими особливими освітніми потребами. Найцікавішим заняттям для дітей була арт-терапевтична вправа «Каракулі», де здобувачі освіти мали змогу разом з батьками проявити свої творчі здібності, продемонструвати власні знання, логіку та уяву. Захід закінчився практичним заняттям «Правила етикету в гостях» (солодкий стіл).

 

 

Практичний психолог                                  Галицька Н.В.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

      ЗВІТ про   супровід дітей інклюзивної форми навчання соціально-психологічною службою КЗ «Олександрівський ліцей №1» за 2023/20...